Home  > Aluminium traanplaten

Aluminium traanplaat ongeb.

Aluminium traanplaat ongeb.
<p>Vaste verzendkosten € 15 ex btw. Boven € 250 ex BTW gratis verzending - afhalen altijd gratis</p>

Aluminium traanplaat gebeitst

Aluminium traanplaat gebeitst
<p>Vaste verzendkosten € 15 ex btw. Boven € 250 ex BTW gratis verzending - afhalen altijd gratis</p>

Aluminium traanplaten

Wat is een aluminium traanplaat?

Een aluminium traanplaat of tranenplaat is een aluminium plaat met druppelvormige uitstulpingen. De naam is afkomstig van de structuur van het aluminium, dat lijkt op een traan. Een traanplaat van aluminium wordt geproduceerd door een aluminium plaat te bewerken met behulp van druk of thermische behandeling. De structuur van de traanplaat zorgt voor een hoge sterkte en stijfheid, terwijl het licht gewicht van aluminium ervoor zorgt dat het materiaal gemakkelijk te verwerken is. In vergelijking met andere materialen, zoals staal, biedt aluminium een aantal voordelen, zoals licht gewicht, corrosiebestendigheid, duurzaamheid en hergebruiksmogelijkheid.

Toepassingen van aluminium tranenplaten

Aluminium traanplaten worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen vanwege hun hoge sterkte en stijfheid, terwijl het licht gewicht van aluminium ervoor zorgt dat het gemakkelijk te verwerken is. Hieronder volgen enkele voorbeelden van toepassingen van aluminium traanplaten:

  • Bouw: Aluminium traanplaten worden vaak gebruikt in de bouwindustrie voor het maken van daken, gevels en vloeren. Ze zijn duurzaam en kunnen meerdere malen worden hergebruikt.
  • Transport: Aluminium traanplaten worden gebruikt in de transportindustrie voor het maken van voertuigonderdelen, zoals carrosserieën. Ze zijn licht van gewicht, wat het gewicht van het voertuig beperkt en de brandstofefficiëntie verhoogt.
  • Lucht- en ruimtevaart: Aluminium traanplaten worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie voor het maken van vliegtuigonderdelen. Ze zijn sterk en stijf, wat nodig is om de hoge belastingen en snelheden te weerstaan die vliegtuigen tegenkomen tijdens het vliegen.
  • Machinebouw: Aluminium traanplaten worden gebruikt in de machinebouw voor het maken van machineonderdelen en behuizingen. Ze zijn corrosiebestendig, wat ze geschikt maakt voor toepassingen in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid of zoute lucht.
  • Elektronica: Aluminium traanplaten worden ook gebruikt in de elektronica-industrie voor het maken van behuizingen voor elektronische apparaten. Ze zijn licht van gewicht en corrosiebestendig, wat ze geschikt maakt voor mobiele apparaten die vaak worden blootgesteld aan vochtige omgevingen.

Aluminium traanplaat op maat

Metaalcenter.nl is gespecialiseerd in aluminium op maat. Het op maat maken van aluminium traanplaten gebeurd door aluminium platen te bewerken tot het gewenste formaat en de gewenste afmetingen. Dit kan worden gedaan door het gebruik van verschillende bewerkingsmethoden, zoals snijden, zagen, frezen, boren en buigen. Een aluminium traanplaat op maat kan handig zijn voor in de industrie om aluminium tranenplaten te maken die precies passen bij een bepaald product of onderdeel. Dit kan helpen om productieprocessen te optimaliseren en te verbeteren. Bovendien kan het op maat maken van aluminium traanplaten ook nuttig zijn voor particulieren die specifieke behoeften hebben. Als bijvoorbeeld iemand een aluminium traanplaat nodig heeft voor een doe-het-zelfproject, kan het op maat maken ervoor zorgen dat de plaat precies past in de gewenste omgeving.

Waarom een aluminium traanplaat kopen bij Metaalcenter.nl?

Metaalcenter.nl is een online metaalgroothandel die zich richt op MKB en particulieren. Onze vestiging in Den Hoorn heeft gemiddeld 2.000 ton metaal op voorraad, wat betekent dat we bijna alle bestellingen direct kunnen leveren en op maat kunnen zagen of knippen. Metaalcenter.nl is onderdeel van CM Staal, dat sinds 1938 actief is in de staalhandel en een uitgebreid assortiment heeft opgebouwd. Op werkdagen verzenden we uw bestelling binnen 24 uur (bij ontvangst voor 13:00 uur) naar zowel België als Nederland tegen lage verzendkosten. Voor bestellingen vanaf €250 (excl. BTW) betaald u geen verzendkosten.

Bekijk ook onze aluminium kokers, aluminium profielen, aluminium staven, aluminium hoekprofielen, aluminium buizen, aluminium U-profielen, aluminiumstrips, aluminium T-profielen en aluminium rondstaf.

Wilt u ons een vraag stellen? Vul het contactformulier in op onze contact pagina.

Bestel aluminium traanplaat op maat

Vandaag Staal - Aluminium - RVS of Cortenstaal bestellen morgen in huis

Volg ons op : Pinterest en Facebook of Youtube

Metaalcenter.nl 9,2 / 10 - 424 Reviews @ Feedbackcompany